Τι είναι το Responsive Web Design;

Τι είναι το Responsive Web Design;

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων προσαρμοσμένος στις συσκευές, το γνωστό Responsive Web Design, είναι μια προσέγγιση στην οποία ένας σχεδιαστής δημιουργεί μια ιστοσελίδα που ανταποκρίνεται ή αλλάζει το μέγεθος της ανάλογα με τον τύπο της συσκευής. Μια συσκευή θα μπορούσε να είναι μια υπερβολική οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή, ένας φορητός υπολογιστής ή συσκευές με μικρές οθόνες, όπως τα smartphones και τα tablet.

Το Responsive Web Design αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο για όσους διαθέτουν ψηφιακή παρουσία. Αφού, με την ανάπτυξη των smartphones, των tablet και άλλων κινητών υπολογιστικών συσκευών, περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μικρότερες οθόνες για να προβάλλουν ιστοσελίδες.

Τι είναι όμως το Responsive Web Design?

Ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός ιστοσελίδων (Responsive Web Design) είναι η προσέγγιση που υποδηλώνει ότι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πρέπει να ανταποκρίνονται στη συμπεριφορά και το περιβάλλον του χρήστη βάσει του μεγέθους, της πλατφόρμας και του προσανατολισμού της οθόνης.

 

Ουσιαστικά μια προσαρμοσμένη ιστοσελίδα (responsive website) είναι αυτή που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται ή να προσαρμόζεται με βάση την τεχνολογία και τον τύπο της υπολογιστικής συσκευής που χρησιμοποιείται από τον επισκέπτη για την προβολή της ιστοσελίδας. Είναι βασικά ένα σχέδιο ιστοσελίδας που θα φανεί καλό σε οποιοδήποτε μέγεθος  από μια μεγάλη επιφάνεια LCD οθόνη έως τις μικρότερες οθόνες που χρησιμοποιούμε σε smartphones και tablet. Ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι οι επισκέπτες της τοποθεσίας έχουν μια παρόμοια εμπειρία που είναι ανεξάρτητη από το μέγεθος της συσκευής που χρησιμοποιείται για την προβολή της ιστοσελίδας.

 

Γιατί το Responsive Web Design έχει σημασία για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων διευκολύνει τόσο τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, τους σχεδιαστές διεπαφών χρήστη και τους προγραμματιστές ιστοσελίδων που δημιουργούν ιστοσελίδες για κάθε υπάρχουσα διαφορετική συσκευή. Επίσης, διευκολύνει τη ζωή των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, των εμπόρων και των διαφημιζόμενων, καθώς απαιτείται μόνο μια ιστοσελίδα, η οποία ανταποκρίνεται σε όλες τις συσκευές.

Εδώ είναι μερικά οφέλη:

Είτε εμφανίζεται σε iMac 27 ιντσών με ασύρματη σύνδεση είτε από την οθόνη του τηλεφώνου σας Android, η ιστοσελίδα θα διαμορφωθεί για τη βέλτιστη απόλαυση προβολής του χρήστη.

Με τον responsive web design, όλες οι εικόνες, οι γραμματοσειρές και άλλα στοιχεία HTML θα κλιμακώνονται κατάλληλα, μεγιστοποιώντας το μέγεθος της οθόνης που έχει ο χρήστης.

Άλλες επιλογές σχεδιασμού για πολλές συσκευές απαιτούν τη χρήση ανακατευθύνσεων για την αποστολή του χρήστη στην κατάλληλη έκδοση μιας ιστοσελίδας. Χωρίς την ανάγκη ανακατεύθυνσης, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλει να εξετάσει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το responsive web design είναι επίσης αποτελεσματικός από άποψη τιμής. Είναι επίσης πιο εύκολο για σας να διαχειριστείτε γιατί είναι ένας ιστότοπος έναντι δύο. Δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές δύο φορές. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να εργαστείτε και να ενημερώσετε έναν ενιαίο ιστότοπο.

web responsive design
Responsive Web Design

Κατασκευή ιστοσελίδων

Η Study Care παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδων, με βάση τις ανάγκες σας. Mε μοναδικό σχεδιασμό, λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης σας παρέχει μοναδικές ιστοσελίδες.

Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων

Επικοινωνήστε μαζί μας
για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση

προβολή webresponisive elenas gourmet
Ιστοσελίδα Elena's Gourmet - Catering

Μερικά από τα έργα μας

προβολή web responisive umarble
Ιστοσελίδα U marble - Εταιρία μαρμάρου
Προβολή webresponisive homeschool
Ιστοσελίδα HomeSchool - Κέντρο μελέτης